Month: June 2016

Зумба -Начин на живот

Зумба фитнес е досега најголемото светско движење во групата на вежбањето како и најуспешниот бренд , Advertisements

Advertisements

Запри ја омразата – Започни ја љубовта

Шест држави, а само една цел – ширење на свеста за БЕЗ ГОВОР НА ОМРАЗА движењето околу светот.

Advertisements

„Студент ФМ 92,9“ РАДИО

„Студент ФМ 92,9“ РАДИО “На студентите би им препорачале да не ги испуштат шансите за волонтирање. И секогаш цврсто да се држат до она во што веруваат,бидејќи младите се тие чии ставови и интереси ја обликуваат иднината која ни претстои.” Advertisements

Advertisements

Ние одбираме не-насилство – Бар, Црна Гора

Тренинг курсот “Ние одбираме не-насилство” (Wechoosenon-violence) се одржа во Бар, Црна Гора како дел од Еразмус+ програмата во периодот помеѓу 15-24 Април 2016-та година. Јас имав можност да бидам еден од македонските претставници на тренинг кој содржеше млади луѓе од 17 различни европски држави. Advertisements

Advertisements

Јавна Соба со Високи Стандарди

  Нов јавен простор во Скопје е отворен. Името му е едноставно „Јавна соба“. Advertisements

Advertisements

Боб Марли деј

  Мај, месец на пролетта, месец на сонцето, насмевките, алергиите.  Advertisements

Advertisements

Предизвик за младите преку младинска работа

Од 20-ти до 27-ми април 2016 година, ние успешно го имплементиравме четвртиот модул од нашиот проект “Challenging Youth trough Youth Work!” Advertisements

Advertisements

Ред роом Балет

Април е месец на танцот. 29ти Април се одбележува како Светски ден на танцот. Advertisements

Advertisements

Миравци

Дали верувате во рај на Земјата? Тогаш треба да го посетите Белиот Рај во Миравци. Миравци е мало село во Гевгелискиот регион, лоцирано кај планината Кожув. Со неговата мала популација од 2900 луѓе, селото си го задржува мирот и бујното зеленило. Advertisements

Advertisements

Кампања на МХД УМКА – Скопје Активни граѓани

     Кампања на МХД УМКА – Скопје Активни граѓани Од 5 јуни до 30 Август МХД УМКА Скопје ќе ја реализира кампањата Активни граѓани. Кампањата е дел од проектот Хомо Еуропеанус кој е финансиран од програмата Европа за граѓаните и е во траење од 15 месеци. Главна […]

Advertisements