Боб Марли деј

bob7

 

Мај, месец на пролетта, месец на сонцето, насмевките, алергиите. 

Скопје во мај изгледа прекрасно, па затоа и ова е совршениот месец за дружење во парк. Па така некаде кон средината на мај, секоја година, се одржува настан посветен на еден од најголемите музички имиња во историјата на музиката- Боб Марли. Во негова чест целиот градски парк е преполн со насмеани и позитивни луѓе, од најрана до најстара возраст.

Започнувајќи од 2003та година, овој настан секоја година привлекува илјадници луѓе од Скопје и од околните градови. Сите ја користат можноста да се напијат ладно пиво, да слушаат музика и да одморат од секојдневието. Се разбира, во чест на Боб Марли музиката која се пушта задолжително е реге музика, а најголем дел од времето се вртат неговите најголеми хитови на кои луѓето пред импровизираната бина на најпрепознатливото место во парк, Школка, играат до доцните часови.

Боб-Марли-деј-1-4

Овој настан покрај илјадниците посетители вклучува и голем број музичари и диџеи. Освен оние добро познатите како Conquering Lion, Geto Rudy ,DJ Charley кои долги години го снабдуваат градот со одлични реге журки, ова е и одлична шанса за младите музичари да се истакнат пред љубителите на реге музиката. Сите изведувачи преку нивната музикаја пренесуваат пораката на Марли до луѓето“Една љубов, едно срце” и на овој ден преовладува позитивна енергија низ градот.

Оваа година по 14ти пат ќе се одржи Bob Marley Day и доколку времето нè послужи добро, ќе се одржи на 14ти мај, на истата локација- Школка, како и наоколу низ целиот градски парк. Настанот ќе се одржува од 12часот па се до 1 часот по полноќ. Ваше е само да одвоите време и да ја понесете вашата насмевка и позитивната енергија и да оставите магијата на реге музиката да ве понесе низ еден незаборавно и позитивно искуство. Уживајте!

Боб-Марли-деј-1-11 302009_183696571784049_1596095682_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close