Одличен додаток во тимот за крајот на 2016. Добредојде на нашиот нов ЕВС Волонтер од Литванија – Лаура

11101125_722782134511908_5334892215746952729_o

Јас сум Лаура (24) Дојдов од Литванија, една од балтичките држави, мала и убава земја во Источна Европа. Волонтирање стана голем дел од мојот живот кога почнав со студиите по психологија во Вилнус. Од тогаш волонтирам во локалните организации како дневен центар за лица со пречки во менталниот развој или дневен центар за бездомници и имав прилика да се приклучам на волонтери за саеми на книги и музички фестивали. Значи ЕВС е следниот чекор напред за мене. Јас сум активен, пријателски настроен и љубопитен човек, па си помислив, “Зошто да не? “. Сакав да одам во друга земја, вистински да живеам таму, да го запознаам локалното население, да доживеам работи кои нема да ги најдам во туристички водич, јас сакав да го чувствува тоа со сета душа. ЕВС е совршен за тоа сум тука.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close