Добре дојде Маја во ВЦС!

pictureЗдраво, Моето име е Маја Местек,доаѓам од централната европска земја со име Словенија. Таа е многу мала, но нејзиниот поглед е неверојатен и многу разновиден. Меѓу другото имаме прекрасни планини, пештери и езера. Благодарение на нашите неверојатни спортисти, луѓе не не се помешуваат  повеќе со Словачка,како  што беше порано.
Тоа  важи и за мене, јас сум многу активна личност.  Една  од моите најголеми страсти е  танцот, а во слободното време ужувам во акробатска јога. Сакам да патуваам колку што можам, сакам да поминувам време во природа и да читам книги или да гледам филмови. Кога сум под стрес готвам. Јас не можам да си го замислам животот без музика. Инаку јас сум голем оптимист, отворен и искрен човек кој се смее многу и е секогаш подготвен за авантура.      
acroyoga

Јас може да биде многу креативни и поголемиот дел од времето се чувствувате одлично кога ќе може да се дружат. Во минатата година го поминувам доста време волонтирање затоа што наскоро дознава дека и покрај тоа што плаќањето нема да дојде во форма на пари, тоа е всушност многу повеќе вредни. Ми се допаѓа да се обидува нови работи, па јас навистина не сакав да го пропуштам можност да  направам ЕВС.
 Најважниот фактор при изборот на проектот, беше да се направи нешто со деца. Јас ги сакам, бидејќи тие се толку искрени и директни и тие го имаат оној неверојатен ентузијазам кои  многу луѓе го губат на патот кон зрелоста. Сигурна сум дека ова ќе биде едно од најголемите искуство за мене и јас верувам дека ќе се здобијам со некои неверојатни нови пријателства кои нема да завршат со овој проект. Среќна  сум што дојдов во Македонија поради тоа што има  е неверојатна природа, добра храна и е топло, пријателски луѓе. Се чувствувам многу добредојдено тука и нетрпеливо чекам  да започнам да работам во центарот за ромски деца.

Categories Ерасмус+, Македонски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close