Language Cafe во Скопје со волонтерите од Европскиот Волонтерски сервис

На 23 Март 2017 во Кафе барот Љубов во Скопје, Волонтерски Центар Скопје заедно со своите волонтери кои се дел од Европскиот Волонтерски Сервис(ЕВС) го  организираа настанот Language Cafe.  На настанот учествуваа 9 ЕВС волонтери  од 6 Европски држави : Франција, Словенија, Литванија, Германија, Италија и Турција, посетителите  на настанот имаа можност да поразговараат со нив  на нивниот јазик, како и да научат фрази кои често се користат во секојдневниот живот на германски, литвански,  словенечки, француски, турски  и италијански јазик.

Целта на овој настан е во една неформална средина посетителите да разговараат на јазикот кој го знаат или обожаваат да го зборуваат, да дознаат повеќе  за искуствата на меѓународните волонтери, како и за нивните култури и традиции. Секако присутните имаа и  можност да дознаат повеќе за придобивките кои ги нуди Европскиот волонтерски сервис и Ерасмус + програмата на Европската унија.

Попладнево кафе или пијачка и нови познанства и создавање на пријатели од различни европски држави – локален посетител.

“Одлична можност за да се запознаеме со локални млади и да зборуваме на нашиот мајчин јазик. Не изненади колку млади луѓе во Скопје знаат и го зборуваат италијанскиот јазик”- Валерија и Игор од Италија.

„Задоволни  сме од настанот, запознавме позитивни и интересни луѓе, колку млади го знаат и го зборуваат францускиот јазик во Скопје” – споделија Жулиет и Лорен од Франција.

До следното Language Cafe оставaме да погледнете  дел од атмосферата на првото Language Cafe во 2017.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close