Month: May 2017

Study visit “Brain Drain, Brain Gain + Circular migration”

Last week (20-27 of May 2017), in Skopje, Volunteers Centre Skopje in cooperation with the strategic partner from Germany, MEMOS, implemented study visit, which is the first mobility activity in the framework of the project “Brain Drain, Brain Gain + Circular migration”. The first mobility activity of the […]

Advertisements

Студиска посета во рамките на проектот “Brain Drain, Brain Gain + Circular migration”

Минатата седмица (20-27 Мај 2017 година), во Скопје, Волонтерски Центар Скопје во соработка со стратешкиот партнер од Германија, МЕМОС, ја реализираше студиската посета, која претставува прва мобилност во рамките на проектот “Brain Drain, Brain Gain + Circular migration”. Оваа прва активност донесе на исто место 24 младински работници/лидери […]

Advertisements

Франческо Тоти –  Осмиот крал на Рим

Постојат фудбалери кои што не се само фудбалери, чијашто личност го надминува фудбалското игралиште. Постојат приказни во фудбалот, кои што одат многу подалеку и навлегуваат помеѓу легендите. Една од овие приказни е приказната за Франческо Тоти, кој целата своја кариера ја помина во Рома, каде што беше најдобар […]

Advertisements

Francesco Totti. The eighth king of Rome

There are footballers who are not only footballers, whose personality surpasses the playing field. There are stories, in football, that go beyond football and enter into the legend. One of these stories is that of Francesco Totti, who has spent his entire career at Roma of which he’s […]

Advertisements

Зошто да ce биде волонтер?

Волонтирањето значи трошење од вашето слободно време за помагање на другите. Може да волонтирате за да им помогнете на другите луѓе, како што се семејства кои ги загубија своите домови по природните катастрофи.Но, исто така можете да волонтирате за заштита на животните, животната средина, или било која друга […]

Advertisements

Why to be a volunteer?

Volunteering means spending some of your free time helping others. You may volunteer to help other people, such as the families who lost their homes after a natural disaster. But you can also volunteer to protect animals, the environment, or any other cause that you care about. Volunteering […]

Advertisements

ЛЕТО 2017

Здраво дечки,  не знам за вас ,но јас сум подготвена за  лудото лето кое ни престои. Исполнето со толку многу фестивали и настани во Македонија, не само во главниот град Скопје, туку и во други убави градови на земјата. Како потсетник  за себе си, но  и за вас, […]

Advertisements

Крстоносните војни

Војна, во името на “вера”? Advertisements

Advertisements

Vera 2017

  Përshendetje njerëz, nuk di shumë per Ju, por unë po përgaditem për verën time të shkëlqyeshme. Atje në Maqedoni do të ketë shumë festival gjatë verës, jo vetem në Shkup, por edhe në qytetet tjera të bukra e këtij shteti. Si një kujtesë e imja, unë do […]

Advertisements

The crusades

War in the name of the “faith”? Advertisements

Advertisements