„Јас Сум Промената“ – првиот чекор против меѓуврсничкото насилство (булингот)!

18402874_2263659583858438_1145468707784002136_n

На ден 6ти Мај 2017 во Градскиот Парк на Школка беше одбележан Светскиот ден против меѓуврсничко насилство (булинг) во организација на  Иновативни Мотиватори – ЈАС СУМ / Innovative Motivators – IM во соработка со Здружение за дислексија Ајнштајн, Волонтерски Центар Скопје, NewMan’s Business Accelerator и Субверзивен Фронт / Subversive Front.

Целиот настан е по повод одбележување на Светскиот ден против меѓуврсничкото насилство (булингот) 4ти Мај го означи започнувањето на  кампањата “Stop Bullying -Јас Сум Промената“ – првиот чекор против меѓуврсничкото насилство (булингот).

За атмосферта и самиот настан да бите целосен се погрижија задолжениафирмирани   музички бендови од повеќе средни училишта од Скопје, партнерите имаа организирано креативни работилници на кои с изработуваше накит ,се танцуваше и се црташе од страна на сите дечиња и посетители на настанот.

Настанот беше и медиумски покриен од страна на Македонската Радио Телевизија –МРТ и од ТВ 21  кои ја проширија нашата мисија и до оние кои не успеаа да ни се придружат на настанот!

Во прилог можете да видите дел од атомосферата на настанот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close