Матурска Парада 2017 во Скопје

IMG_1752Денес 19. мај 2017 година на главниот плоштад во Скопје се одржа Матурската Парада 2017 .Јас  како Литвански гледач кој имаше можност да присуствува на овој настан се чувствував забавно. Тинејџери, кои по завршувањето на Средното училиште се собраа на плоштадот и направи флеш моб – појава, што ние ја немаме во нашата земја. Имаше над 100 ученици од 10 различни средните училишта низ Македонија, сите  танцува заедно на музиката на Штраус и салса танц на познатата песна “Shape of You” на Ед Ширан.  Тие  уживаа во  своето време, среќни за започнување на еден нов период на животот и дружење со пријателите. Добра музика, одлични танцувачки потези  и убавото расположение можеше да се види кај овие млади луѓе. Ми беше задоволство да бидат сведок на ваков настан . 🙂

Од Лаура Бабаитите

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: