ЛЕТО 2017

fun_beach_summer_timeЗдраво дечки,  не знам за вас ,но јас сум подготвена за  лудото лето кое ни престои.

Исполнето со толку многу фестивали и настани во Македонија, не само во главниот град Скопје, туку и во други убави градови на земјата. Како потсетник  за себе си, но  и за вас, тука е листа на некои од настаните што ќе се случуваат во текот на ова лето 2017:Open-Balkan-Championship-of-Folklore-Jiva-Voda-Euro-Folk-20131

Балканскиот фолклорен фестивал – се случува во Охрид и настан кој трае неколку месеци. Започнуваат  уште во мај , а последниот се одржува во октомври. Сите од нив се собираат голем број на луѓе, може да  уживате во убавите народни танци, да слушнете традиционална музика или само да уживате во добрите вибрации и целата атмосфера.

Целосно  Интелигенција – работилница со Malcolm Parlett – 2 јуни. Семинарот има за цел да го ослободи умот на луѓето и како да си го направат животот подобар да живее меѓу сите нас. Оние кои се заинтересирани за психологијата, како мене, слободно би можеле  да се приклучат и да се стекнат со некои информации повеке со Ѓешталт психологијата и како таа работи.photo by Sulekha

Меѓународна научна конференција-конференцијата ќе покрива области како што се безбедноста помеѓу теоријата, политиката и практиката, национални и меѓународни перспективи на кривичната правда и полиција, науката криминал во 21-от век, плус медиумите и криминалот и др. Таа ќе се одржи во Охрид на 4-5-ти јуни .

Pata Global Insights Conference  – Глобална Конференција – организирана од страна  на Пацифик Азија Патување асоцијација (PATA). На конференцијата ќе се покриваат области како маркетинг кампањи, подобрување на воздухопловството конекција, индустриски трендови, значајни промени во демографијата. Таа ќе се одржи на 20-ти јуни во Скопје.

Skopje-Calling-festival-tickets-info-2017-300x300Skopje Calling – Скопје Ве Повикува  – оваа година настанot ќе се одржи на крајот на месец јуни.

Прво ќе имаме  шанса да се видат  Thievery Corporation,  кои ќе ја  донесат реге музика во градот на 20-ти јуни. На 23-ти јуни, ни доага  Диџејот кој во светот број 1.Од 2014 Мартин Гарих е во топ 5 листа и тој е еден од најмладите и најнадежен уметник на новото време. Шоуто ќе биде големоо!

Галичка свадба –   Ех кој не би сакал добри свечености?  Два дена во јули, уште едно обележје од убавините и богатства на  Македонија.

indexД Фестивал – тоа е фестивал кој ќе се случи во градот Дојран на 14-16 на July. Оваа  година Дојран ќе биде домаќин на музички имиња од Велика Британија, Холандија, Шведска, Унгарија и Македонија. Ќе има многу  музика, различни активности со музика, како  можности да се запознаете со  невладини организации, да бидете креативни.

Грин Бич Фестивал – Започнува на 28-ми јули и трае цел викенд, овој фестивал ќе биде радоста на охриѓаните и сите други, кои се  желни да се релаксираат во близина на Охридското Езеро и  сакаат да уживаат неверојатно добра електронска музика. Во исто време во градот Крушево ќе се случува  Етно Град фестивал2017..

ohridcallingOhrid Calling –  Две големи диџејски иминја во градот Охрид е комбинирање на способности  заедно со магијата на градот  Охрид, Ве  повикјуваат на Стадион Билјанини Извори Hardwell и Afrojack  ќе го тресат Охрид на 01-02 Август.

1Струмица  Отворен Фестивал во периодот од 3-13 Август во градот Струмица. Може да се видат многу млади и талентирани уметници, да  се ужива во добра музика и да се приклучите во сите активности подготвени за вас во 10дневниот репертоар.

Лаура Бабаитите

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: