Language Cafe (Јазично Кафе) издание 3

_MG_1796На 1ви јуни 2017, Волонтерски Центар Скопје организира уште еден Language Cafe (Јазично Кафе) заедно  со  ЕВС волонтери од земји како Италија, Турција, Германија, Франција, Шпанија, Полска.

_MG_1802Сите посетители имаа можност да се се запознаат со  меѓународните луѓе, да зборуваат, практикуваат или изучат на основите  на наведените јазици. Исто така, можност да се дознае повеќе за културата, традициите и сите карактеристики  на земјите.

Како фотограф на ова издание на за Language Cafe, имав можност да ги посетам сите маси – земји и да се почуствува како како се движи и како е весела атмосферата. Посетителите  навистина уживаа да  практикуваат она што тие го научиле пред да се, среќни да ги користат своите знаења, исто така, се здобија со совети како омилениот јазик да се подобрат и зборуваат како мајчин јазик.IMG_1853

Подоцна почна да врне и тоа не донесе уште поблиску заедно. Половина од луѓето се собравме и седевме на еден место  каде споделувавме заеднички културните шеги, патувачки искуства. Можете да замислите како е кога Македонци, Турци, Пoлјаци, Шпанци, Индици сите заедно разговараат и се забавуваат, НЕОПИСЛИВО!

Со ова издание на Language Cafe ја затвараме летната сезона и повторно ве очекуваме на Language Cafe во септември. Не го пропуштајте следниот пат .;)

_MG_1824
Јазикот е специфичен културен светски феномен. Секој јазик на светот е уникатен, важен и мора да се зачува, бидејќи тоа е духовна и материјална одраз на една култура.

Автор: Лаура Бабаитуте

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: