Добредојдовте во Полска!

sopot-nieruchomosci
Дел 1: Агломерации

На север, во Источно-Централна Европа, постои земја која се уште се чини дека е делумно истражена областа на туристичка мапа. Не дозволувајте да ве измамат, само за да се откажете да ја откриете  Полска, тука можете да најдете некои места кои вреди да се посетат:

b211b70b9b4c33ff45b6236394b7c307

Шлезија, како локален патриот не можев да го прескокнам од мојата мала татковина, каде што земјата е црна како јагле, рудникот и сонцето сјае низ јами. Иако тоа е индустриска агломерација оваа област е добивање на повеќе и повеќе станува популарен, покриени со нови спотови за иновации, пабови со панк атмосфера и пространи индустриски локации.

Krajobraz-przemysłowy

Населени од страна на повеќе од 2 милиони луѓе, еден од најбогатите региони се бори со сенка од минатото, со цел да се привлечат посетителите. Неоткриен и се уште не преполн со туристи може да биде одличен избор за оние од вас кои сакаат да одат надвор од патеката и да уживаат во некој алтернативен туризам.

00155-Gdańsk-Motława-12346321

Катовице, Крозов, Гливице, Забрзе, Тарновские Гори, Рибник, Битом, сите од нив имаат свои камења на архитектурата на XIX век. Пејзаж со оџаци и рударски окна, надвор музички фестивали, околните планини, нови динамични сцени, уникатен шлезиски дијалект и неговата култура, изберете го и уживајте во индустриски искуство.

800px-2012-08-30_pano_gdansk_sm2

 

Три градови, кои го содржат Гдањск, Гдиња Сопот и е уште една агломерација во Полска, што претставува три сосема различни градови, сите од нив се обединети со една; освежувачки вода на Балтичко Море и злато – килибар.Сопот – повеќе туристички, со највисока стапка на среќа во Полска, изгледа како град отсечени од папката туристичка агенција со шарени вили, широки шеталишта и реновирано пристаниште.

file (1)

Ова е жешка точка во екот на сезоната.Гдањск – историски град, речиси целосно уништен за време на Втората светска војна, но во најголем дел претставува реконструкција на стариот дел на градот тесно изградена со високи и тенки Холандиски згради. Градот бил позадината на две многу важни настани во полската историја: на почетокот на Втората светска војна и штрајкови од работна сила во 1970 година против социјалистичката влада.Гдиња – сосема млад и индустриски град изграден во модернистички начин, така се држи до функционализам на социјалистичката област.

sopot

Гдињa, исто така, е поврзана со борбата против владата и движењето на солидарноста. Таа е позната по своето пристаниште и Open’er фестивал кој привлекува многу.

 

 

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: