Вториот ЕВС волонтер од Полска пристигна во ВЦС!

aisen“Cześć wszystkim! (Здраво на сите) Моето име е Аисен и имам 24 години. Во моментов живеам во Полска, но сум роден во Сибирски дел на Русија. Имам дипломирано на новинарство, право и музеологија.  Зборувам руски, јакутски, полски, кинески и англиски јазик. Го избрав проектот на ВЦС во Македонија, бидејќи сметам дека тука ќе можам да се надоградам како новинар,  да стекнам искуство како наставник по странски јазици, како и да се обидам да им помагам на децата од улиците во Дневниот центар во Шутка.
Се надевам дека ќе бидам од корист и ќе придонесам за македонска младинска заедница”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: