Следи го својот сон

follow_your_dreams____by_cryingsoulgirl-d5cpoepСоништата не се само епизоди кои играат во вашата глава кога спиете. Соништата може да се опишат како страсти за кои треба да правиме во поголеми и поголеми работи. Дали мислите дека Мајкл Џордан се разбудил еден ден и одлучил дека ќе биде познат следниот ден? Не, тој работеше напорно затоа што имаше сон. Дали мислите дека Робин Вилијамс би бил толку неверојатен комичар ако немал страст за тоа? Не воопшто.

 

Ако мислите дека сте значајни да направите нешто големо, како да сте познат актер или музичар, и допрва треба да направите нешто во врска со тоа, вие не сонувате доволно . Ако имате страст да поседувате ресторан кој ќе биде популарен меѓу вашата заедница и немате идеја што да направите, не сте доволно големи за сон. Сонувањето е процес со повеќе чекори. Иако идејата за тоа како сакате да го поминете животот е важна, постапувањето по таа идеја е половина од битката. Вашите соништа се она што може да ве извлече дури и во најлошите денови. Ако се борите, вашите соништа се причина да продолжите. Тие се, зошто се будите наутро и обидете се повторно. Тоа е она што го прави целиот свој живот вреден за живот. Без нашите соништа, ние не сме ништо. Не само тоа, единствено што можам да сонувам доволно големо е за мене. Никој друг нема контрола над мојот живот.

img_7470Јас имам една општа идеја од тоа што сакам во животот. Како и да е тоа не беше додека некој претстави друг начин на гледање на оние соништа дека сè почна да има смисла. Јас целосно верувам дека постојат три вида на луѓе во светот. Оние кои сонуваат, оние кои ги поттикнуваат сонувачите и оние кои не прават ништо. Јас сум толку благословена да кажам дека мојот шеф влијаеше на мојот живот на таков начин што сега можам да ги видам минатото од моите стравови и да го дадам сето тоа или ништо. Животот без соништа е депресивен. Пребарајте далеку и пошироко за свое, и направете ветување за себе дека ќе почнате да ги извршувате. Откако ќе стигнете на патот кон вашата цел, ќе забележите различна промена во тоа како се чувствувате. Ова можеби ќе биде здодевна статија за вас, но со зборовите што ги наведов погоре дека постојат три видови на луѓе во светот. Но не само тоа, ако некој направи чин на љубезност кон вас, јас целосно верувам дека сте избран да го предадете. Значи, на оние кои се сонувачи, не дозволувајте некој да ви каже дека не можете да направите ништо. Имав колеџ професор кој ми кажа дека моето пишување беше ужасно, а сепак, вие го читате.wp-1485291875555
Соништата никогаш не се доволно големи додека не дејствувате на нив. Може да продолжите да кажувате на себеси и на вашите пријатели дека ќе бидете овој врвен сонувач еден ден. Сепак, додека не дејствувате на таа изјава, сонот е само идеја. Животот е краток. Нашите денови се нумерирани, па зошто ги трошиме ако неправиме нешто што не го сакаме? Време е да донесеме одлука за тоа.  Јас сум за! Дали си и ти?

Автор: Александра Крстевска

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: