Monthly Archives: August 2017

Повик за учество на работилница со наслов „Зголемување на младинското учество во процесите на донесување одлуки и соработка со институции“

Почитувани, Y-PEER Македонија, каде што ВЦС е членка на мрежата, објавува повик за пријава на 17 млади луѓе кои ќе учествуваат на еднодневен настан – работилница насловена како „Зголемување на младинското учество во процесите на донесување одлуки и соработка со институции“. Работилницата ќе се оддржи во четврток (7ми септември) во Скопје. Рокот за пријавување е 4ти септември. Повеќе […]

ИТНО: Последен Повик за учесници на конференција во Босна и Херцеговина!!!

Почитувани, Ви објавуваме Повик за ТРИ (3) слободни места за учесници на возраст од 18+ години на меѓународна конференција со наслов “BBC”, која ќе се одржи во периодот од 17-ти до 22-ри Септември 2017 во Градачац, Босна и Херцеговина. Доколку сте заинтересирани да бидете дел од овој проект ве замолуваме да не контактирате што побрзо на нашиот мејл: vcs_contact@yahoo.com; Рокот за аплицирање е најдоцна до […]

ИТНО!!! Последен Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Естонија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Естонија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Талин, Естонија со времетраење од 9 месеци (01.10.2017 – 01.07.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектите во Естонија, за повеќе информации ве замолуваме да не […]

Like new file

It all started when I got into the van which transported me to the exit of Skopje. From there, I rolled over on a bus that was my moving home in the next 24 hours. After many hours spent in the bus, breaks at some of the petrol stations we arrived in a small town […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Пула, Хрватска!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект Хрватска, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Пула, Хрватска, со времетраење од 9 месеци (01.10.2017 – 30.06.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Хрватска, за повеќе информации ве замолуваме да не контактирате на нашиот мејл: vcs_contact@yahoo.com. […]

Авантурите на лидерскиот митинг во Полска

Се започна кога се качив во комбето кое не носеше до излезот на Скопје. Од таму се прекачив во автобус кој беше мој движечки  дом во наредните 24 саати. по многуте поминати саати и паузи на некој од бензинските стигнавме во едно мало гратче во полска кое е стационирано во непосредна  близина на границата со […]

ИТНО!ИТНО!ИТНО!!! Последен Повик за Волонтери на Одобрен ЕВС проект во Латиновац, Хрватска!

Почитувани, Ви објавуваме ИТЕН повик за ЕВС волонтери на проект во Латиновац, Хрватска, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Две слободни места за ЕВС волонтери од Македонија, на краткорочен ЕВС проект во Латиновац, Хрватска, со времетраење од 2 месеца (04.09.2017 – 01.11.2017).   Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Латиновац, за повеќе информации ве замолуваме да […]

Повик за учесници на онлајн тренинг курс + обука!

Почитувани, Волонтерски Центар Скопје ви објавуваме Повик за Тројца (3) учесници на возраст 22+ години, на тренинг курс во рамките на Еразмус + Програмата со наслов “LEAD in Practice” која ќе се одржи во две фази: 1. Он-лај фаза, Од септември до ноември 2017 година. 2. Обука во Атина, Грција, 25ти Ноември- 3ти декември 2017 […]

Црна Гора и Србија

Местата каде што бев за мојот одмор се во Црна Гора (Будва, Бар, Котор) и  Србија (Белград, Ниш и Нови Сад).Сите имаат свои посебни работи, затоа не можам да објаснам кој е подобар т.е. не може да се направи споредба. Дел од ноќните патувања секогаш бев во хостелот кој ви овозможува да создавате нови пријатели […]

Pink soup?

I don‘t know how many of you tried it or even hear about it, but those who didn‘t are missing out. Ok, I know that everything comes up to the taste and you cannot really argue about that, because eveone likes different things, but in Lithuania we are crazy about this shit! We call it […]

Кипар – крстопат на континентите

Островот каде што многу култури се мешаа заедно создавајќи интересна мозаична култура, за жал, исто така, предизвика премногу политички интереси да се суди, што резултираше со се уште грчки-турски конфликт. Работи што можеби не ги знаете за Кипар ако едноставно ја пребарале брошурата за одмор: 1 .Всушност, островот содржи две одделни земји: Република Кипар, единствениот […]