Јазично кафе

20171010_183851

Луѓе од различни националности и држави беа учесници во последното издание на нашето Јазичното кафе. Тоа е настан кој е креиран од ВЦС каде креативни луѓе се поставени на маси со нивните знамиња на државата која ја претставуваат и луѓето се добредојдени да седнат со нив, да научат повеќе за нивните држави. За мене тоа беше неверојатно искуство, јас неможев да ја оттргнам насмевката во кафе бар Љубов, во Скопје каде што овој настан беше организиран.

20171010_183817

Прво нешто што видов беше знамето на Франција и еден од моите колеги кој имаше бесмислен разговор. Потоа здогледав полски, руски и кинески знамиња на неколку маси. Продолжив да ја поставувам мојата маса и да го ставам јужноафриканското знаме. Ја научив слатката љубезната келнерка за некои африканци и подоцна ни се придружија повеќе луѓе. Имавме долг разговор со интересна двојка, маж од Канада и дама од Македонија. Се чувствував како единство и мир, како што се чувствува (на некој мал начин) светот кога се собира во едно. Јазичното кафе е одличен начин за учење за културите и јазиците на другите луѓе. Не можам да дочекам за следниот! Лубов!

One comment

  1. […] Јазично кафе […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: