Добредојде Антоан, француски волонтер кој зборува четири јазици

antoine

Здраво! Моето име е Антоан, доаѓам од Франција, поточно од областа Бретања, но најчесто живеев надвор од татковината. Имам 21 година и тукушто дипломирав Европски студии во Мастрихт, Холандија. Покрај француски и англиски, зборувам, или, се обидувам да зборувам и германски и холандски јазик. Сакам да откривам нови култури и јазици. Па, иако не стојам добро со македонски јазик, со нетрпение чекам да научам барем дел од него. Ја сакам глумата, сакам да се шегувам, па затоа сум ентузијастички настроен кон театарот. Возбуден сум што сум тука и веднаш започнувам со откривање на Скопје и на Македонија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: