Покана до Здруженија/фондации за учество на НВО Саем

Почитувани колеги и соработници,
 
Го имаме задоволството да ве информираме дека Волонтерски Центар Скопје, во соработка и со поддршка на Град Скопје, и оваа година, трет пат по ред, на 6-ти Декември, во просториите на МКЦ (младинскиот културен центар) повторно ќе организира НВО Саем, овојпат со наслов Активно граѓанство = Подобро Општество. Одбраниот датум за одржување на саемот е во насока и на одбележување на 5-ти Декември, меѓународниот ден на волонтерството.
 
На саемот е предвидено своја презентација, во форма на штанд, да имаат здружениј/фондации кои се регистрирани на територија на Град Скопје, но исто така и организации/фондации кои не се регистрирани во Скопје, но дел од своите активности ги спроведуваат/спровеле за бенефит на граѓаните на Град Скопје. Доколку сметате дека спаѓате во овие категории на организации и здруженија, слободно пополнете ја апликацијата за учество со свој штанд на НВО саемот. Апликационата форма можете да ја најдете наследниов линк: 

Пријава за учество на НВО САЕМ “Активно граѓанство = Подобро Општество”

 
Во прилог на овој мејл можете да ја најдете поканата за учество, со предвидената агенда. На следниов линк е и ФБ настанот, кој го креиравме за оваа пригода: https://www.facebook.com/events/1903614173000258/
 
Ве замолуваме најдоцна до 27-ми Ноември 2017 година да ја пополните потребната апликација, со што ќе го потврдите вашето учество на НВО саемот.
 
Доколку имате дополнителни прашања, слободно обратете ни се на долу обезбедените контакти, како и на следниов телефонски број: 078/374-719.
 
Срдечен поздрав и секое добро,
Ѓоко Вукановски
Координатор на НВО саемот

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: