Добредојде Аида, нашата нова волонтерка од Франција

aida athmani

Моето име е Аида, имам 24 години и доаѓам од Хаумонт – мал град на северот од Франција.

Ја завршив последната година на студиите по култура и наследство. Решив да направам пауза во студиите и да му служам на францускиот граѓански сектор, па токму поради тоа и сум тука! Навистина сакам да работам со децата од Шутка.

Накратко за себе: Ми се допаѓа корејската култура (препорачувам К-драма или К-поп)… Сакам „Фанк“ музика, се трудам да цртам, иако морам да признаам дека не сум доволна добра! Сакам и да готвам, слабост ми се француската и алжирската кујна.

Се надевам дека ќе поминам квалитетно време во Македонија и ќе стекнам поголема самодоверба. Секако, и да им помогнам на децата во Шутка!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: