Month: December 2017

Национални работилници за младински работници во рамки на проектот „TrainVol“

Волонтерски Центар Скопје, во рамки на проектот „TrainVol“ одржа работилници за младински работници кои понатака ќе продолжат да бидат дел од проектот и да реализираат свои национални работилници. Националните работилници за младински работилници се прв директен чекор во градењето на нивните капацитети, кои понатака ќе продолжат да ги […]

Младинска размена во Романија “Get Empowered, Get Employed”

Здраво. Нашите имиња се Аритон Бајрами и Амир Џелили, а следува резимето на нашиот неверојатен престој во Бајле Туснад како младински работници. Бевме избрани и испратени во оваа програма од нашата локална организација во Скопје: Волонтерски Центар Скопје. “Get Empowered, Get Employed” беше името на проектот во рамките […]

Интеркултурноста на највисоко ниво

Веројатно рекорд во Еразмус + програмата, тренинг курс со учесници од 27 земји претставувајќи ги нивните култури и работејќи на секакви ситуации поврзани со малцинствата. Младински работници кои учеа нови методи како да се справат со дискриминацијата на малцинствата и учејќи за ситуациите и реалностите во другите земји. […]

Intercultural communication at its best

Probably a milestone in Erasmus + programme, a training course with participants from 27 countries representing their cultures and working on minorities issues. Youth workers learning new methods how to combat minority discrimination and learning about the situations and realities in different countries. Interactive work and sharing of […]

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО ТУРЦИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме Повик за учесници на младински размена рамките на Еразмус + Програмата, подолу можете да ги најдете деталите: 1. Повик за 6 учесници (5 учесници и еден лидер) на младинска размена која ќе се одржи во перидот од 15-ти до 23-ти Февруари 2018 година, во Јалова, Турција. Учесниците треба да бидат […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Португалија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Рио Мајор, Португалија со времетраење од 12 месеци (01.02.2018 – 01.01.2019). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектите во Португалија, […]

LAUGHTER YOGA

This monday like every monday. I went to Kino Kultura for contemporary dance workshop. But this week I experiences something new and different ! Actually, last monday it wasn’t contemporary dance workshop… but laughter yoga ! Have you already heard about ?! Because for me it was something […]

Дижон: Не е само сенфот

Дижон е француски град меѓу Париз и Лион. Тоа е главен град на регионот Бургундија, во кој што живеат 152.071 жители. Овој град е познат по сенф, веројатно сте чуле за „сенфот од Дижон“? Но, заборавете го тоа, има толку многу „покул“ работи што треба да ги дознаете […]