Национални работилници за младински работници во рамки на проектот „TrainVol“

16865052_1258119204243821_5308524897730970869_n

Волонтерски Центар Скопје, во рамки на проектот „TrainVol“ одржа работилници за младински работници кои понатака ќе продолжат да бидат дел од проектот и да реализираат свои национални работилници.

an i vaf

Националните работилници за младински работилници се прв директен чекор во градењето на нивните капацитети, кои понатака ќе продолжат да ги надоградуваат преку студиски посети во Босна и Херцеговина, Кипар и Грција.

Младинските работници го помина онлајн курсот за градење на капацитетите на младинските работници како и курсот за градење на капацитетите на младинските организации за регрутирање на нови волонтери.
an i vaf 2.jpg
Во рамки на работилницата беше организирана симулација на кратка работилница со ЕВС волонтери, каде преку практична работа учесниците на работилницата ги утврдија своите предности и слабости на кои треба да работат и да се надоградуваат.

erasmus-logo1-e1416711118615

Автор: Горан Адамовски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: