Month: January 2018

Изложба „Москва денес“ во Скопје

„Москва денес“ беше името на изложбата што на 30 јануари се одржа во Музејот на Град Скопје. Изложбата го отсликуваше современиот урбанистички изглед на руската престолнина. Пред посетителите беа претставени реновирани знаменитости по кои руската престолнина е позната низ светот, уникатни архитектурни и инфраструктурни проекти изградени во последните […]

Отворен повик за волонтер на одобрен ЕВС проект во Шпанија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за еден ЕВС волонтер на проект во Шпанија, со времетраење од 9 месеци (19.03.2018 – 15.01.2019)  со наслов “Voluntariado y Especificidad IX” во дневен центар  “Montes de Toledo”, во Толедо, Шпанија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Шпанија, […]

City of inspiration

There is city in Poland who celebrated recently700 years of existence. A city, that for ages different cultures were mixed and it has influence on the buildings and cultural initiatives. A city, touched also by tragic history, with Majdanek concentration camps upon its borders. A city where you […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Волонтерски Центар Скопје објавува  Повик за ЕДЕН  волонтер на одобрен ЕВС  проект “Rio Maior Refood” во времетраење од 9 месеци (03.03.2018 – 01.12.2018) во Рио Маиор, Португалија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Португалија, ве замолуваме да ни испратите ваша биографија на […]

Атина-градот на графити

Доцна ноемвриска ноќ… Речиси можеш да го почувствуваш студот што доаѓа. За среќа си ги пакувам работите за да тргнам на пат. Овој пат ќе одам појужно каде се уште е топло. Се надевам. Ми претстои уште едно поглавје да пополнам со нови имиња и ликови. Се разбира, […]

Athens – The city of graffiti

Late November night, you can almost feel cold coming. Lucky me, I’m packing my stuff to be gone again. This time I’m heading south where hopefully it is still warm. Another open chapter is about to be filled with new names and faces. You cannot escape from yourself […]

E-stonia

Think of a country where you can vote and do your taxes online. Where children learn to code from the young age of seven. Welcome to Estonia. General Estonia is a small Baltic country in Northern part of Europe. It’s a small country with only 1.3 million people […]