Саем на кариера 2018

IMG_20180515_100349

На 15-ти мај ВЦС учествуваше на “Саем за кариера 2018”, кој беше организиран од Агенцијата за млади и спорт. Настанот им даде можност на младите луѓе да се запознаат со претставници од различни организации и компании. Младите имаа можност и простор да создат контакти кои ќе им бидат од корист при нивното вработување. Сармот се одржа на Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје. Како ВЦС ги промовиравме Еразмус + активностите и работилниците што ќе ги организираме.
Ваков настан беше за прв пат организиран од Агенцијата за Млади и спорт, се надеваме дека ќе соработуваме во иднина за да го направиме овој настан поголем и попрофесионален. Добрите практики од другите земји во организирањето на саем на кариереа укажуваат на важната врска која се гради на вакви настани помеѓу студентите и работодавачите.

Ann Aro

Translator: Vafire Muharemi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: