Европскиот Парламент во Стразбур денеска ги отвори своите врати за младите

Илјадници млади денеска имаа можност да доспеат до Европскиот Парламент на Младинскиот настан EYE 2018.

На отворањето на настанот, претседателот на Европскиот Парламент, Антонио Тајани, им се обрати на младите и одговори на сите нивни прашања поврзани со иднината на младите, ЕУ и на светот.

Во неформалниот дел од настанот се одржаа работилници на најразлични теми во кои младите имаа можност да учествуваат и да го споделат своето знаење.

Овој настан им овозможи на многу млади ширум Европа и Светот нивниот глас да биде чуен. Присутните имаа можност да се запознаат, да ги сплотат своите идеи и заедно да дискутираат за прашања од огромна важност за нивната иднина.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: