Трето успешно издание на EYE2018

Третото издание на Европскиот младински настан кој изброи рекорден број од повеќе од 8000 учесници вклучени во над 400 активности, дебати и работилници во просториите на Европскиот парламент во Стразбур, помеѓу 1-ви и 2-ри јуни, е успешно затворено.

Млади луѓе од различни земји ги споделија своите идеи со луѓе ширум цела Европа, меѓусебно учејќи и земајќи активно учество во градење на силна и разнолика Европа преку дебатите кои беа сконцентрирани на 5 теми: Млади и стари, Богати и сиромашни, Раздвоени и Заедно, Безбедни и во опасност и Локални и Глобални.

Настанот беше придружен со два дена од YOFest, исполнети со стотици активности кои им овозможија на младите да создадат идеи и да бидат вклучени и воедно да го прослават младинскиот дух.

Со ранец полн со нови пријатели од целиот свет, добро чувство и свежа инспирација, учесниците од EYE2018 и Yo!Fest се вратија дома, подготвени да излезат, да ги вклучат другите и да ја споделат пораката на заедништво и разноликост знаејќи дека нивните гласови ќе бидат клучниот фактор во формирањето на иднината на Европа.

Фотографиите се преземени од фејсбук страната на Yo!Fest.

34195454_930016693831497_2785399854686273536_nYO! Fest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: