Македонски

Десетто издание на Yo!Fest

Годишниот политички, музички фестивал предводен од младите,  Yo!Fest, своето десетто издание го одржа во Стразбур, Франција.

Илјадници млади луѓе имаа можност да ги кажат своите грижи и да ги споделат проблемите кои што им значат. Овој уникатен настан, им овозомжи простор каде што младите се сретнаа со донесувачите на одлуки и со преку над 400 активности, од конференции до интерактивни работилници, дебати и дискусии, ја осмислија Европа како подобро место за живот за младите.

Оваа година на Yo!Fest беа опфатени 5 теми, помеѓу кои: Young and old: Во тек со дигиталната револуција, Rich and poor: Фер поделба,


Apart and together: Работејќи заедно за посилна Европа, Safe and dangerous: Преживувајќи во турбулентни времиња, and Local and global: Заштитувајќи ја нашата планета.

Покрај дебатите, во фестивалот беше вклучена и богата музичка програма.

Фотографиите се преземени од Alban Grosdidier Sidney Léa Le Bour

YO! Fest

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s