Летниот камп САНО  е во полн ек !

35081623_628442920853590_142745969681760256_n.jpg

Најавениот летен камп за деца од 1-во до 5-то одделение организиран од Германскиот јазичен Центар во соработка со здружението САНО И Волонтерски Центар Скопје започна со своите активности. Првата недела беше во духот на спортот, и самата недела беше насловена како Летни спортови. Децата од Летниот камп заедно со нивните воспитувачки и волонтерите од ВЦС имаа активности на отворено во Градски парк. Тие исто така беа и на кајакарење. Попладневните часови на малите анѓелчиња се исполнети со интерактивна настава на германски јазик. Преку забава и спорт најмладите го изучуваат германскиот јазик. Летниот камп е организиран во 10 недели, секоја недела се става акцент на различна тема која преку различни неформални методи се обработува на германски јазик.

Најмалите, полни со енергија, среќа, радост и со огромен енетузијазам се впушти ја кон новите предизвици. Тие веќе си имаат нови пријатели од Волонтерски Центар Скопје, кои ги поздравуваат попатно и ги покануваат на нивните понатамошни активности. Невиноста и исполнетоста на малечките анѓели се поле на енергија која ги полни батериите на возрасните.

Вафире Мухареми

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: