Добредојде Матис, нашиот нов волонтер од Германија

IMG_0420Hi – Здраво – Hallo, вчеравечер ненадејно се најдов во Македонија и се уште сум збунет за тоа што,  како, каде, кој? И во врска со тоа, кој сум јас?

Моето име е Матис  и доаѓам од малиот град Донауешинген во јужна Германија. Годинава дипломирав на меѓународните студии и бев фрлен во белиот свет не знаејќи што да правам со својот живот. Како и да е, од секогаш бев заинтересиран за пишување и дизајн на некој начин. Токму затоа се пријавив за мојот ЕВС во ВЦС и Воисес магазинот, да го истражам мојот интерес во новинарството, да ги подобрам моите вештини за пишување и дизајнирање и се надевам да допринесам нешто позитивно за ВЦС.

Во моето слободно време сакам да учам (за) јазици исто колку и што уживам да читам, да планинарам и да фотографирам. Љубопитен сум да ја истражам Македонија на сите овие начини, од учење македонски до читање на книги во сенката на некое дрво на планините околу Скопје до фотографирање на улиците и долините наоколу.

На крајот на ова кратко претставување се уште не сум сигурен за тоа што, како, каде, кој и кој сум јас. Но баш се радувам да ги истражам сите овие прашања во следните девет месеци.

Матис Гилсбах

One comment

  1. Добредојде Херр Гилсбах.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: