Добредојдовте на нашиот нов волонтер од Финска!

Здраво на сите!

Јас сум Емили, 27-годишно човечко суштество од Финска и живеам во Хелсинки.

Дојдов овде на волонтирање од еден месец и ќе го поминам времето највеќе на работа на ВОИСЕС списанието. Среќна сум ѓто ќе можам да ги ставам на располагање моите вештини бидејќи сум графички дизајнер. Не сум била никогаш претходно во Македонија и затоа сум супер возбудена за новата култура и работите што можам да ги научам. Дипломирав во Мај каде студирав телевизија и филмови, од снимање до едитирање и сите останати работи помеѓу тоа. Покрај тоа многу сакам да се занимавам со уметност во сите форми. Себе си би се опишала како уметничка и креативна личност која постојано сака да научи нови работи.

Во слободното време сакам да слушам жива музика, да пијам многу кафиња, да фотографирам, сликам и да шетам во природа.

Јас сум љубител на животни и секогаш кога ќе видам куче или мачка срцето ми се топи.

Во иднина се надевам дека ќе правам тоа што ми се допаѓа, создавам уметнички дела и можеби да живеам во странство некаде со моите мачки и кучиња.

До тогаш постојано ќе истражувам и ќе се забавувам!

Емилие Канерво

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: