Добредојде на Дина – нашиот нов волонтер од Белгија!

Здраво од Дина, од организацијата АФС од Белгија. Имам 18 години, доаѓам заедно со мојата пријателка Ема во Скопје која ја сретнав на состанок 3 недели претходно, за да работам како волонтер во главниот град на Македонија. Организацијата во Скопје е ВЦС. Јас ќе одам во Дневниот центар за деца од улица во Шутка.

Јас сум личност која сака да научи многу и да запознае нови луѓе. Исто така можам да го подобрам мојот англиски јазик овде бидејќи претходно го немам активно користено.

На овој проект можете исто да научите да зборувате отворено и да станете независни. Вашите јазични вештини се подобруваат. Запознавате други култури и учите како да ги почитувате.

Истражив на интернет многу места во Македонија и постојат многу што треба да се видат. Навистина би сакала да ги посетам. Шетање низ Стара Чаршија, Камениот Мост преку реката Вардар, Зоолошката градина, Кале, Милениумскиот Крст, кањонот Матка, популарното Боемско маало и плоѓтадот Македонија.

Луќето од ВЦС организација се пријателски и навистина ви помагаат. Ве почитуваат и дури и ако не се снаоѓате баш со јазиците можат нешто да ви преведат. Ме прават да се чувствувам пријатно тука.

Ако сте авантуристички настроена личност и знаете како е да се живее независно, тогаш ова е за вас или едноставно ќе го научите тоа преку овој проект.

Дина Кокс

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: