Добрeдојде на Фархиjо – Нашиот нов волунтер од Белгија!

Хеј, моето им е Фархијо Либан Фара. Имам 19 години и живеам во Белгија, во Лувен/Хаселт. Јас имам 6 сестри и 2 браќа и сум многу социјална личност. Веќе следната година јас ќе бидам студент на ортопедагогија. Моите хоби се дружења со пријатели, пешачење, забави и слушање музика. Јас сум лидер во KLJ, коешто е младинско движење во Белгија, споредливо со извидниците. Исто така јас сум надгледувач на детските игралишта во текот на летата. Својата диплома ја добив минатата година заради тоа што бев аниматор.

Оваа година јас работев како набљудувач една недела и беше прекрасно затоа што добив можност да ги видам своите другари кои веќе работеа на игралиштата и ги забавуваа децата. Мислам дека тоа е интересно искуство да се доживее.  Скопје е убав град со убави споменици и Македонија е земја со многу дпријателски настроени луѓе (исто така, работите се прилично евтини тука).

Поздрав,

Farxiyo Liban Farah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: