Добредојде на Камил, нашата нова волонтерка од Франција!

Здраво!

Јас сум Камил и доаѓам од Лил, Северна Франција. Имам 21 години и дипломирав бизнис втор степен. Покрај бизнисот, она што го учев во Франција, јас сум и постара сестра, добар пријател и скаут шеф веќе една година (инаку сум скаут уште од 2008 година).

Како личност која што е љубопитна за светот, сакам да патувам и откривам нови места, луѓе и култури. Убедена сум дека можеме да научиме многу од животот и едни од други. Откривањето на светот ги проширува нашите хоризонти и го збогатува нашето знаење.

Мислам дека сега е вистинскиот момент за мене да направам пауза од една година, да се запознаам себе си и да го откријам светот. И, можеби, да откријам што сакам да работам. Затоа сум тука, како волонтер во ВЦС, да бидам корисна и да ја запознам Македонија (што не е само салата како што Французите мислеа).

Благодарание на ова искуство, се надевам дека ќе станам независна и самостојна личност, бидејќи сум помалку срамежлива.

Ја започнав мојата авантура со тим-билдинг викенд во Љубојно. Благодарение на тоа, се прилагодив и станав дел од прекрасното семејство на ВЦС. Се надевам дека ќе продолжи вака.

Посакајте ми среќа…

Камил Лабаји
Преведувачка: Ангела Рајчевска

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: