Признај – ти си риба!

Дали знаевте дека нашиот вистински предок е водоземец? Каков ќе прашате? Тоа би бил Diplocaulus. Се разбира, тој бил претходник на диносаурусите и се верува дека бил нивни предок поблизок дури и од птиците. Се мисли дека бил предок на 63% од модерниот живот на Земјата. Звучи лудо, нели? Сепак не е така. Се верува дека поседувал и бели дробови и жабри, истовремено. Тоа би значело дека и рибите би можеле да еволуираат од него. И ако навистина еволуирал во риба и во луѓе, тоа значи дека на некој начин сме роднини со рибите.

Давид и Дамјан Веселиноски

Давид и Дамјан се 10-годишни браќа
кои се воодушевени од диносаурусите и животните.
И тие се далеку најмладите текстописци за Воисес.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: