Добредојде на Лусил, нашата нова волонтерка од Франција!

Здраво на сите!

Јас сум Лусил од Бретања (најдобриот регион од Франција!). За време на моите студии од Меѓународен бизнис имав можност да живеам помеѓу шест и дванаесет месеци во Бразил, Кина, Индија, Индонезија и Виетнам. По моето магистрирање се вратив во Индија на 2 години да работам како бизнис менаџер во локална консултантска фирма каде бев асистент на француските компании да зголемат можностите понудени од индискиот пазар.

Сакам да патувам и фотографија. Имав можност да посетам 4 од 7-те Светски Чуда досега: Исус Спасителот (Бразил), Големиот Ѕид (Кина), Колосеум (Италија) и се разбира, Таџ Махал (Индија). Учењето јазици е уште една моја страст: зборувам француски, англиски, шпански, португалски, кинески и по малку хинду, индонезиски и италијански.

Поради мојот голем интерес за земјите во развој решив да се вклучам во проектот на Европскиот Солидарен Корпус во Волонтерскиот Центар Скопје на два месеца. Веќе имам учествувано на проект за неформално образование во Романија во 2018 година и навистина уживав во споделувањето на моето меѓународно искуство и познавање на светот со младите. Македонија е непозната земја за многу луѓе од Франција и очекувам да дознаам многу повеќе за македонската култура и јазик за време на мојот престој овде.

Лусил Геган

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: