За да ја спасиме планетава ни треба чудо или наука?

За да ја спасиме планетава ни треба чудо или наука?

Љубов или омраза?

Рециклирање на домот или на душата?

Празни саркастични коментари или утешни зборови?

Бес или надеж?

Суд или прифаќање?

Празни воздишки од револт или прегратки кои затоплуваат?

Форсирани книги или желба за промена?

Свеж планински воздух или бучни градови со празни улици?

Војна и мир ни треба

Ни треба совест пред корист

Ни треба дечињата да се радуваат, додека возрасните ги милуваат

Ни треба сите да се помириме со фактот дека сме совршено несовршени

Ни треба да им ја отвориме душата на симпатијата и емпатијата

Ни треба да престанеме да споредуваме баби и жаби

Индивидуалноста нека преовладува!

Ни треба да престанеме туку да се туфкаме и да ги отвориме двете очи за да сфатиме колку е прекрасно воопшто да се биде жив!                                    

Дафина Веселиноска     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: