Се запознавме во ноември

Се запознавме во ноември

Носев црно, ти сиво

И добивме бело

Се вљубивме во декември

Бевме во занес до јануари

А среќни-до февруари

Не немаше од март до март

На сон, мој беше

Во јули носев цвеќиња-ти сино

И двајцата пиевме пиво

Во август славевме Бог знае што

Месечината ја гледавме

По Југославија мечтаевме

Септември пребрзо дојде

А нашето време сепак не дојде…

И сега скоро ноември ќе е

Октомври не постоевме

А сега скоро пак ноември ќе е

Камо во 2019 ноември да може да е.

-We fell in love in October-Girl in red

Дафина Веселиноска-Дафне

                                                                                                                            

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: