Author Archives

Voices

„Спортот вели НЕ на говорот на омраза”

  Спортот игра важна улога во развојот на младите. Тој помага во одржување на добро физичко, емоционално и социјално здравје. Исто така, спортот помага и во борбата против дискриминација и говор на омраза. Ова го научија Радица Стојановска, Марија Јованоска, Ангела Спасовска, Филип Ѓеорѓиевски и Ангела Рајчевска, кои, […]

Sport says NO to hate speech

Sports plays an important role in the development of young people. It helps maintain good physical, emotional and social health. Sport also helps combat discrimination and hate speech. Radica Stojanovska, Marija Jovanovska, Angela Spasovska, Filip Georgievski and Angela Rajcevska learned this, which were representatives of Volunteer Center Skopje […]

Rise & Fall in Breakdancing

People are gathered together, highly anticipating what’s to come. The MC announces the next dancers to step up. Adrenaline fills the hearts of the bboys and the show begins. Breakdance is a street dance style that is an element of the hip hop movement that started among African […]

Архитект со импресивна привлечност: Петар Муличковски

Еден од најзначајните македонски архитекти е Петар Муличковски. Во својата долга кариера, создаде дела во речиси сите архитектонски типови. Најголемо влијание во неговата работа имаше докторското истражување што го правеше за најдобриот на сите времиња – Френк Лојд Рајт. Во една од неговите последни фази, мајсторот Рајт бил […]

Никола Поповски: Како мојот филм победи на Фестивалот во Монтреал

Уметност за доброто на уметноста Никола Поповски е режисер. Додека беше средношколец, започна да размислува за својата иднина како режисер. Од детството е вљубен во филмови, ужива гледајќи ги одново и одново. Подоцна, смета дека некои други професии и занимања се здодевни. Но, да се прават филмови е […]

Youth exchange ”DIGITAL ME” in Latvia

Between 01-08.10.2017., foundation “Baltic Regional fund” organized youth exchange project “DIGITAL ME” which took a place in Riga,Latvia with 31 participants, youngsters and youth leaders from Europe countries: Latvia, Lithuania, Poland, Italy and Macedonia. It is non formal youth organization which is focused in working with youth volunteers […]

Младинска размена „Digital ME“во Летонија

Во периодот од 01.-08.10.2017 година, фондацијата „Балтички регионален фонд” организираше проект за размена на млади “DIGITAL ME”, кој се одржа во Рига, Летонија со 31 учесник, млади и лидери на млади од пет земји од Европа: Летонија, Литванија, Полска, Италија и од Македонија. Станува збор за неформална младинска […]

Voices October 2017

Here is the latest edition of Voices magazine Yes, autumn has knocked on our windows, it is around and we can feel its breath! Psychologists argue that the best remedy for autumn sorrow is love. According to them, autumn loves are much better than hot summer adventures and […]