Author Archives

Voices

ПОВИК ЗА ЕДЕН ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО ТУРЦИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за еден ЕВС волонтер на проект во Анкара, Турција со наслов “Volunteering for the people with down syndrome”, со времетраење од 9 месеци. Проектот  започнува на 13 Фебруари 2018година во Асоцијација за лица со Даунов Синдром и лица со ментална попреченост  во Анкара, Турција. Подолу во текстот можете […]

A way to be… different ?

Look around you : tattoos everywhere. I have some, and I think you too, or maybe one of your friend. Tattooshops everywhere too… even in the small town, incredible ! Nowadays a tattooshop is essential as well as a bakery! Apparently, this practice is embedded in our society so let’s […]

Отворен повик за волонтер на одобрен ЕВС проект во Литванија!

Почитувани, Ви објавуваме повик за еден ЕВС волонтер на проект во Литванија, со времетраење од 9 месеци (12.03.2018 – 09.12.2018) во културен и информативен центар, кој е дел од национална библиотека( ŠIAULIAI P.Višioskis Public Library:) во Шиаулиај, Литванија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот […]

Endure

Transcontinental Race (TCR) – one of the youngest events on the bicycle map of Europe. The adventure of TCR started only five years ago in 2013 and was inaugurated by late Mike Hall. The fifth edition of the race was a special one as originator’s death preceded the […]

Инвазија во Загреб

Форшпан: Почнува Европското првенство во ракомет, Македонија очекува неколкуилјадна подршка на трибините. Почетокот на новата година ни носи сензација што е особено значајна за Македонија, а тоа е Европското првенство во ракомет, кое ќе се одржи од 12. до 28 јануари во Хрватска. Добро е познато дека ракометот […]

Луди за салса

Сѐ додека вие се прашувате, луѓето се среќни да танцуваат. Кога танчерите ќе се соживеат со танцот, тоа е сензуално на подиумот.Сабота вечер во Скопје, ние сме во клуб и местото е полно. Сите изгледаат добро облечени и добро расположени. Многу луѓе се насмеани, занишани. Само гледајќи ги […]

Crazy about salsa

It’s Saturday night in Skopje, we are in a club and the place is full. Everybody is looking well dressed and good. Lot a people are smiling, swinging and twirling. Just watching them dancing, we can feel a good vibe and energy everywhere. But it’s not a club […]

STOP FEELING SORRY, START ACTING!

Кој би знаел дека иако летото заврши, сите завршивме вовлечени во топли ќебиња и зимски јакни, додека посетувајќи ја Турција, за мое изненадување влегов во море. Мерсин, град кој се наоѓа на јужноисточниот дел од Турција, блиску до сириската граница. Градот во кој блескаше сонцето, пиејќи пијачки со […]