Category Приказна

Заробената принцеза

Си беше едно девојче, растено како принцеза и полека заробувано. Како? Па со помош на чувството на вина и страв, се разбира! А, и да, неизбежното осудување на сѐ и сешто од страна на луѓето околу неа. И така, таа живееше со правила, како „прави како што ќе ти се каже” и „не прашувај многу”, […]

Земјата на бело и црвено

Велат дека патувањата никогаш не завршуваат, туку само поминуваме низ моменти кои ни го менуваат животот и продолжуваме понатаму. Ваквите моменти можат да бидат мера за успех или за неуспех, но, во секој случај, тие носат искуство, а искуството е ресурс кој го стекнуваме со време, а не со пари. Како што рекол Толкин, малку […]