Category Репортажа

НВО САЕМ„Заедно до подобро општество!“

Заедно до подобро општество! Саем на невладини организации  на град Скопје, организиран 4-ти пат по ред од страна на Волонтерски Центар Скопје со финансиска поддршка од град Скопје. На прв поглед изгледа како веќе воспоставена традициа на организација на НВО саемот која станала рутина со тек на времето. Дали навистина е така? Најнапред, треба да […]

Земјата на илјадници езера и 3 милиони сауни

„Каков тип на кафе пиете во Финска?” „Кафе” „Да, меѓутоа какво? Дали е лате, капучино или макијато?” Само кафе. Финска е една од државите кои најмногу конзумираат кафе. Дури и во време на нашето детство, вежбаме со празни чаши во делот за игра во нашите дворови, заедно со имагинарни колачиња, но во вистинско друштво со […]

Автостоп – спој на слобода, авантура и пријателство

Патување со автостоп? И мојот одговор беше нема шасни, пред да се впуштам во таква авантура. Голем број луѓе кога ќе слушнат за автостопирање помислуваат на нешто негативно, опасно ако се патува сам, а уште поопасно ако девојка патува на овој начин. Автостопот е еден вид чувство. Кога возачот ќе застане имате момент кога треба  […]