Category: Репортажа

Земјата на илјадници езера и 3 милиони сауни

„Каков тип на кафе пиете во Финска?” „Кафе” „Да, меѓутоа какво? Дали е лате, капучино или макијато?” Само кафе. Финска е една од државите кои најмногу конзумираат кафе. Дури и во време на нашето детство, вежбаме со празни чаши во делот за игра во нашите дворови, заедно со […]

Автостоп – спој на слобода, авантура и пријателство

Патување со автостоп? И мојот одговор беше нема шасни, пред да се впуштам во таква авантура. Голем број луѓе кога ќе слушнат за автостопирање помислуваат на нешто негативно, опасно ако се патува сам, а уште поопасно ако девојка патува на овој начин. Автостопот е еден вид чувство. Кога […]