Category Erasmus+

“Lagjja e Qendrave Rinore në Evropë”: Bremen

Po shkruaj përsëri, dhe kësaj here ka të bëjë me përmbledhjen e përshtypjeve të mia mbi pjesën e dytë të Vizitës Studimore që u zhvillua në Bremen të Gjermanisë, dhe u implementua në kuadër të projektit “Lagje e Qendrave Rinore në Evropë”. Së pari, unë do të thoja të them se ishte një ndjenjë me […]

Kurs trajnimi “Creative writing as a tool for community change”

Kurs trajnimi “Creative writing as a tool for community change” Strugë, Maqedoni 09.12.2019 – 17.12.2019 Çdo rrugë të çon në Strugë Një konstelacion kulturash vizitoi Strugën dhe për një javë e ngrohu qytetin e ftohtë, të mjegullt dhe me shi. Nuk ishte sezoni i zakonshëm kur une vi në kërkim për freski i nxitur nga […]

Paraja… Sa lehtë mund të vijë nga një botë me mbeturina

Njëherë e një kohë, në një vend të largët të quajtur Mbretëria e Republikës së Maqedonisë jetonin 5 zana shumë ambiciozë, pozitivë dhe kuriozë… Kështuqë një ditë ata vendosën të bëjnë vizitë në konsulatën e mbretërisë të quajtur VCS (Qendra Vullnetare, Shkup) një vend kaq i vogël, por aq i mbingarkuar nga nxehtësia që prodhoi, […]

Një qasje narrative vizive për të kundërshtuar fjalimin e urrejtjes

Udhëtimin e filluam herët nga ora 8 e mëngjesit nga qyteti ynë Gostivar në aeroportin në Shkup. Aty mbërritëm në 9:30 të mëngjesit dhe hipëm në aeroplan rreth orës 1 pasdite, patëm një vonesë 30 min, por nuk ishte keq. Ne arritëm në Itali rreth orës 4-5 pasdite dhe më pas morëm një autobus nga […]

Make social inclusion happen

Make Social Inclusion Happen emëroheshte projekti i mundësuar nga Organizata Erasmus+ .Projekti yne ku morem ne pjesë u realizua ne Costinești,Constanța,Romani me pjesmarrje te shteteve: Maqedonia, Bulgaria, Hungaria, Romania, Sllovakia dhe Republika Çeke. Projekti kishte të bëjë me faktin që njerzit te socializohen më shumë,të komunikojne me njerëz të ndryshëm,të mësojnë për kulturat dhe traditat […]

Pengesat që duhet t’i Heqim: Le të rimodeljomë aftësitë tona për kompetencë

Muaji Gusht arriti, dhe për disa nga ne pushimet e gjata dhe qetësuese po mbarojnë. Edhe nëse keni kaluar verën shtrirë në plazh me pije të ftohta afër jush, apo keni vizituar ndonjë fshat ku dita ju ka gjetur të shtrirë në lëkundësenën hijen e drurit, të gjithë ne kemi dëshirë të fillojmë sezonin e […]

Përmbledhja e përgjithshme e tre muajve të mi në EVS

Kam ardhur për të bërë EVS në Portugali në fund të shtatorit, dhe deri më tani përvoja ime këtu ka qenë një nga gjërat më të mira në jetën time. Ka shumë arsye për këtë. Së pari projekti që unë kam punuar, Agueda Volunteering Land, ka arritur të shkojë më tej se pritjet e mia. […]

Itinerari Agro-Turistik për Ndryshim të Qëndrueshëm

Nga 6 deri 12 qershor, në Pejë u mbajt një shkëmbim i të rinjve me temën “Itinerari Agro-Turistik për Ndryshim të Qëndrueshëm”, ku morën pjesë përfaqësues nga katër vende si Kosova ,Maqedonia,Spanja,Italia dhe Shqipëria. Projekti synoi të rrisë agro-turizmin si një nxitës për punësimin e të rinjve, solidaritetin social dhe qëndrueshmërinë mjedisore në komunitetet rurale […]

Youth exchange “Here is what we did Zoom in zoom out”

Romania, beautiful country  with gorgeous  nature.  We were 5 people from Macedonia on youth exchange in Bushteni, Romania from  19.06 to 29.06. Those were the best  10 days in our lives.  Bushteni is small city placed at the bottom of Bucegi mountains . It was our first time in Bushteni  so we didn’t know what […]

Сексуално насилство-„Сексуално и репродуктивно здравје-Знаењето ги победува табуата“

Јас сум Љупка Трајановска, имам 26 години и сум активистка за женски права, феминистка и врснички едукатор по сеопфатно сексуално образование. Во периодот од 11ти до 20ти мај во Бар, Црна Гора, учествував во третиот тренинг во рамки на проектот „Сексуално и репродуктивно здравје-Знаењето ги победува табуата“ во организација на НВО Прима. Учесниците дојдоа од […]

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ НА ОДОБРЕНИ ЕВС ПРОЕКТИ ВО ЕСТОНИЈА!!!

Објавуваме повици за ЕВС волонтери на веќе одобрени проекти во Естонија, подолу во текстот можете да ги најдете потребните информации. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија на проект со Nursery Hellik–во Талин, Естонија со времетраење од 10 месеци (09.2017 – 30.06.2019) Детали за проектот The main responsibilities of the volunteer will be helping […]