Category Erasmus+

Сексуално насилство-„Сексуално и репродуктивно здравје-Знаењето ги победува табуата“

Јас сум Љупка Трајановска, имам 26 години и сум активистка за женски права, феминистка и врснички едукатор по сеопфатно сексуално образование. Во периодот од 11ти до 20ти мај во Бар, Црна Гора, учествував во третиот тренинг во рамки на проектот „Сексуално и репродуктивно здравје-Знаењето ги победува табуата“ во организација на НВО Прима. Учесниците дојдоа од […]

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ НА ОДОБРЕНИ ЕВС ПРОЕКТИ ВО ЕСТОНИЈА!!!

Објавуваме повици за ЕВС волонтери на веќе одобрени проекти во Естонија, подолу во текстот можете да ги најдете потребните информации. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија на проект со Nursery Hellik–во Талин, Естонија со времетраење од 10 месеци (09.2017 – 30.06.2019) Детали за проектот The main responsibilities of the volunteer will be helping […]

Free EVS placements on VOICES magazine project!

Dear partners and potential EVS volunteers, Volunteers Centre Skopje is announcing that we have four (4) free places for EVS volunteers, on our project “Youth Magazine VOICES”, starting from May/June 2018, in duration between 9-12 months (depending on the interest of the candidates). In the documents attached you can find more information, regarding the project […]

Shkëmbimi i të rinjve “Teen Healthy Relationships” në Irlandë

Nga data 29 Gusht deri më 4 Shtator 5 anëtarë të VCS-së morën pjesë në një shkëmbim rinor. Bashkë me ta ishin edhe pjesëmarrës nga 5 shtete tjera si Greqia, Turqia, Sërbia, Kroacia dhe Irlanda. Tema e shkëmbimit ishin Lidhjet e shëndosha dhe pjesëmarrësit u fokusuan në problemet me të cilat ndeshemi nëpër lidhje. Ata […]

Ново, пролетно, свежо, патувачко, едукативно, волонтерско…Новото Мајско издание на ВОИСЕС магазинот во 2017 година!!! New, springily, fresh, traveling, educational, volunteering… The new May 2017 edition of the VOICES magazine!

Studentët bëhen mbrojtës e të Drejtave Njerëzore

Ndoshta jo aq shumë njerëz e dijnë se çka janë të drejtat njerëzore. Në të vërtetë është shumë thjeshtë për ta kuptuar: të drejtat njerëzore janë ato të drejta që çdo njeri ka qysh nga lindja e tij: të drejtat e jetës, tek një standard adekuat e të jetuarit, të edukimit, të një ambienti të […]

Training course “ Youth Prevention” in Marseille, France

During the month of October our volunteers Elena and Gorjan were part of Mobility project  in the field of youth “Youth Prevention” in Marseille, France. Together with young people from  Spain, Estonia, Portugal, Czech Republic, Austria, Finland, Sweden, Latvia, Slovakia, Greece and Poland, youth trainers and youth workers who are actively involved in working with […]

Shërbimi Vullnetar Europian

Shërbimi Vullnetar Europian është program i Erasmus +, ofron mundësinë për njerëzit e rinjë që të marrin eksperiencë të qëndrueshme dhe përkushtim në shtet të huaj. I lejon ata që të zbulojnë kulturë tjetër dhe fitojnë aftësi të dobishme për karrierën e tyre të ardhshme (sikur një gjuhë e re, …).