Category Sport

EURO 2020: Waiting for the whistle

UEFA Euro is always a long-awaited competition, particularly this year in Macedonia. The national team qualified for the first time in its history for this championship. But how did people in Macedonia prepare for this event? This is what we tried to find out. Sports Europe is counting the last days before starting the European […]

Kampionati Botëror i Futbollit 2018

Në ditët në vijim, të gjithë sytë do të drejtohen në gjënë më të rëndësishme sekondare të botës, dhe kjo është Kampionati i 21-të Botëror i Futbollit, i cili do të mbahet në Rusi nga 14 qershor deri më 15 korrik. Ky do të jetë kampionati i parë botëror që mbahet në Evropë që nga […]

Penalltia e fundit. Histori alternate nga Jugosllavia. (Lirshëm bazuar në libër të Gigi Riva)

Shekulli i njëzetë është definuar si shekulli i Sarajevës. Ciklet nuk brengosen për rrumbullakësimin e numrave të kohës sikur ne njerëzit që i shënojmë. Një era përfundon kur duhet dhe nuk i respekton datat. Konvencionale, shekulli njëzet fillon në Sarajevë, në Qershor 28-tin, kur Gavrilo Princip vrau Baronin. Në librat e historisë shkaku-efekti i marrëdhënieve […]

Rul Derbi

ka ÎshtÎ ? Rul Derbi ÎshtÎ i shpejtÎ, kontakt plotÎ, sport ekipor dhe luhet nÎ rula katÎrshe nÎ ëpistÎí ovale qÎ kÎrkon shpejtÎsi, strategji dhe atletizÎm. Kjo ÎshtÎ kryesisht sport i grave. “ Prej 2009, ky ÎshtÎ sport qÎ ka rritjen mÎ tÎ madhe nÎ mbarÎ botÎn.“ Historia Lindur nÎ Shtetet e Bashkuara gjatÎ DÎshpÎrimit […]