Category: Uncategorized

Отворен повик за двајца волонтери на одобрен ЕВС проект во Арад, Романија!

Почитувани,  Ви објавуваме повик за двајца ЕВС волонтери на проект во Романија, со времетраење од 6 месеци (01.03.2018 – 31.08.2018). Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Романија, ве замолуваме да ни испратите ваша биографија на англиски јазик на нашата мејл адреса: vcs_contact@yahoo.com, најдоцна до следната среда, 17ти Јануари 2018 година! Во […]

Visit in Alpha TV station

On 15th December we visited Alpha TV station to get to know more about television journalism. Our guide was Iskra Korovesovska journalist with years of experience in political department. She showed us the places where the news are produced.  We had a chance to talk with the main […]

ИТНО!!! Последен Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Словенија!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Словенија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Збилје, Словенија, со времетраење од 12 месеци (31.01.2018 – 30.01.2019). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Словенија, ве замолуваме да не контактирате на нашата мејл адреса: vcs_contact@yahoo.com, НАЈДОЦНА ДО УТРЕ, ПЕТОК, […]

Најава на НВО Саемот на Град Скопје!

Почитувани, Остануваат уште помалку од 48 часа од нашиот заеднички настан, со кој симболично ќе ја привршиме активната и успешната 2017 година… Ве покануваме уште еднаш да го посетите НВО Саемот на Град Скопје, со наслов  “Активно граѓанство = Подобро Општество”, кој ќе се оддржи во Младински Културен Центар […]

Повик за волонтери во здружението ХУМАН СВЕТ!

Почитувани, Во периодот од 27 ноември до 11 декември, Хуман Свет организацијата има потребна од волонтери кои ќе работат на администрирање на податоците од одржана меѓународна конференција за правда во Џиндал Глобал Универзитет во Делхи, Индија и Годишната Конференција за Правда во Сити Монтесори во Лакнов, Индија. Предмет на […]

Млади претприемачи во визуелните медиуми

,,Entrepreneurial Youths in Visual Media” беше темата на младинска размена која се оддржа во периодот од 26 октомври до 4 ноември во Балан, Романија. На оваа младинска размена учествуваа претставници од следните држави: Македонија, Романија, Турција, Словакиа и Бугарија. Претставниците на Волонтерскиот Центар Скопје активно учествуваа во секојдневните […]

Open Call for youth workers!

In the framework of the KA2 Capacity Building project “TrainVol” within the Erasmus Plus Programme, we are publishing the open call for two youth workers that will be engaged in the activities within the project. The overall objective of the project is to exploit volunteerism as an alternative […]

ПОСЛЕДЕН Повик за Волонтери на веќе Одобрен ЕВС проект во Турција!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Турција, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на краткорочен ЕВС проект во Анкара, Турција, со времетраење од 2 месеци (01.12.2017 – 31.01.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер на проектот во Турција, ве замолуваме да не контактирате на нашата […]