Një natë në Popova Kula

Tanimë dy muaj prej se unë nisa EVS internship timen në Shkup, Maqedoni… dhe unë akoma nuk kam zbuluar me shumë se kryeqytetin dhe kanjonin Matka. Unë vij nga jugu iFrancës, një rajon mirë i njohur për prodhimin e verës dhe vreshtat, veçanërisht verërat Bandol. Unë jam shumë […]

A night in Popova Kula

Already two months since I start my EVS (European Volunteers Service) in Skopje, Macedonia… and I still didn’t discover more than the capital and its canyon Matka. I came from the south of France, a region well known for its production of wine and vineyards, especially Bandol wines. […]

Training course “WHAT IF?”

HAPPENING NOW!!! Starting from 7th till 15th of December there is an ongoing training course in Busteni, Romania with working title WHAT IF? The project gathers 34 participants, 5 experts and one interpreter from 17 different countries and the topic is the risks management during the preparation and […]

НВО Саем 2016- “Преку Волонтерство до Активно Граѓанство”

Го имаме задоволството да ве информираме дека Волонтерски Центар Скопје, во соработка и со поддршка на Град Скопје, и оваа година, на 6-ти Декември, во просториите на МКЦ (младинскиот културен центар) по втор пат организираше НВО Саем, овојпат со наслов “Преку Волонтерство до Активно Граѓанство”. Одбраниот датум за […]

Одличен додаток во тимот за крајот на 2016. Добредојде на нашиот нов ЕВС Волонтер од Литванија – Лаура

Јас сум Лаура (24) Дојдов од Литванија, една од балтичките држави, мала и убава земја во Источна Европа. Волонтирање стана голем дел од мојот живот кога почнав со студиите по психологија во Вилнус. Од тогаш волонтирам во локалните организации како дневен центар за лица со пречки во менталниот […]

ДЕН НА ДРВОТО

Денес Волонтерски Центар Скопје го одбележа денот на дрвото. Засадивме дрвца во школскиот двор на ПОУ Др. „Златан Сремец“ заедно со нивниот персонал. Освен забавата и дружбата кои беа неизбежни при ваква активност секако засадувајќи дрвца,  заедно со нашите ЕВС волонтери засадивме иднина за поздрава и почиста околина […]