Повик за Волонтери на веќе Одобрен ЕВС проект во Романија!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на проект во Романија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Две слободни места за ЕВС волонтери од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Арад, Романија, со времетраење од 7 месеци (01.11.2017 – 01.06.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Романија, ве […]

Media Literacy workshop + Voices

Почитувани, Ве покануваме да ни се придружите на работилницата за авторски права, лиценцирање, истражувачко новинарство, дизајнирање и развивање идеи за статии што ќе се оддржи во вторник – 26 септември (17.30 – 19 часот) и среда – 27 септември (17.30 – 18.30 часот). Магазинот ВОИСЕС е отворен за […]

Индустријализам во нашиот дом

Во последните неколку години индустрискиот стил на мебел го презеде светот со неговата автентичност, минимализам и модерен дизајн. Баровите, рестораните и продавниците го обожаваат и го користат се почесто и почесто во последно време, особено затоа што има едноставен а сепак стилски изглед кој го привлекува вниманието на […]

Industrial style at our homes

Over the last few years industrial style furniture has taken over the world with its authenticity, minimalism and trendy design. Bars, restaurants and shops love it and use it much more often lately especially because of its simple yet stylish appearance that attracts customers. But when it comes […]

Проект за претприемачи реализиран со професори од 15 училишта во Македонија

„Култур Контакт“ од Австрија, како главен носител на регионалниот проект, заедно со националните партнери Министерството за образование и наука (МОН) на Република Македонија, Центарот за стручно образование и обука, како и Волонтерски Центар Скопје,  вклучувајки 15 училишта за средно образование на територија на Република Македонија, во периодот од […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Словенија!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проекти во Словенија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Ајдовчина, Словенија, со времетраење од 12 месеци (15.10.2017 – 30.09.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Словенија, ве […]

Повик за стажирање/волонтирање во Конфедерацијата на Слободни Синдикати (КСС)

Почитувани, Почитувани, ВЦС во соработка со КСС ви објавува повик за стажирање/волонтирање во Конфедерацијата на Слободни Синдикати, во времетраење од 3-6 месеци, со можност за целосно вработување на неопределено време. Повикот е наменет за лица кои имаат завршено правен факултет и имаат стекнато квалификација правник. Доколку сте заинтересирани, […]

Истражување на медитацијата и спиритуалноста

Еднаш, една мудра душа ми го кажа ова: „Животот е проманлив. Секогаш сѐ се менува –  нашиот изглед, возраста, технологијата, модата, нашите пријатели. Една работа која останува константна, и не се менува од моментот на нашето раѓање до моментот на смртта е дишењето. Секогаш вдишуваме, и секогаш издишуваме. […]

Illusion of objectivity

It comes from the kind of silly stories like Italian secret pasta gardens; when people thought they can now grow their own pasta on the trees or Masked Marauders; a band, supposedly consisting out of Mick Jagger, Bob Dilan, John Lennon and Paul McCarthy that actually never existed […]