Франческо Тоти –  Осмиот крал на Рим

Постојат фудбалери кои што не се само фудбалери, чијашто личност го надминува фудбалското игралиште. Постојат приказни во фудбалот, кои што одат многу подалеку и навлегуваат помеѓу легендите. Една од овие приказни е приказната за Франческо Тоти, кој целата своја кариера ја помина во Рома, каде што беше најдобар […]

Francesco Totti. The eighth king of Rome

There are footballers who are not only footballers, whose personality surpasses the playing field. There are stories, in football, that go beyond football and enter into the legend. One of these stories is that of Francesco Totti, who has spent his entire career at Roma of which he’s […]

Зошто да ce биде волонтер?

Волонтирањето значи трошење од вашето слободно време за помагање на другите. Може да волонтирате за да им помогнете на другите луѓе, како што се семејства кои ги загубија своите домови по природните катастрофи.Но, исто така можете да волонтирате за заштита на животните, животната средина, или било која друга […]

Why to be a volunteer?

Volunteering means spending some of your free time helping others. You may volunteer to help other people, such as the families who lost their homes after a natural disaster. But you can also volunteer to protect animals, the environment, or any other cause that you care about. Volunteering […]

ЛЕТО 2017

Здраво дечки,  не знам за вас ,но јас сум подготвена за  лудото лето кое ни престои. Исполнето со толку многу фестивали и настани во Македонија, не само во главниот град Скопје, туку и во други убави градови на земјата. Како потсетник  за себе си, но  и за вас, […]

Vera 2017

  Përshendetje njerëz, nuk di shumë per Ju, por unë po përgaditem për verën time të shkëlqyeshme. Atje në Maqedoni do të ketë shumë festival gjatë verës, jo vetem në Shkup, por edhe në qytetet tjera të bukra e këtij shteti. Si një kujtesë e imja, unë do […]

Summer 2017

Hey, guys, I don‘t know how about you , but I‘m prepared for the awesome summer that we will have. There will be so many festivals and event in Macedonia, not only in the capital Skopje, but also in other beautiful cities of the country. As a reminder […]

Вело Родео 2017 во Македонија

Дивиот запад и коњи, или пак велосипеди? Овој пат во Кочани, каубоите одбраа возила на две тркала и се справуваа со најразлични пречки.  Организацијата Еко Логик организираше уште еден настан, кој беше фокусиран да го промовира возењето  велосипед и да ги охрабри децата да спортуваат.  40 ученици од […]

Bike Rodeo 2017 in Macedonia

Wild West and horses or maybe bikes? This time in Kocani cowboys chose two-wheeled vehicles and faced obstacle course. Eco Logic organized yet another event focused on promoting cycling and encouraging children to do sports. 40 pupils from 8 primary schools from Bregalnica region in the Eastern part […]