Iluzion i objektivitetit

Vjen nga llojet e tregimeve të hidhura si kopshtet e pastave italiane; kur njerëzit mendonin se tani mund të rritin makaronat e tyre në pemë ose Grabitësit e Maskuar; një grup, që gjoja përbëhej nga Mick Jagger, Bob Dilan, John Lennon dhe Paul McCarthy që në të vërtetë […]

ИТНО!ИТНО!ИТНО!!! ПОСЛЕДЕН Повик за Волонтери на веќе Одобрен ЕВС проект во Хрватска!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на проект во Хрватска, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Две слободни места за ЕВС волонтери од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Славонски Брод, Хрватска, со времетраење од 5 месеци (01.11.2017 – 31.03.2018). Повеќе информации за проектот можете да најдете на следниов […]

ПОСЛЕДЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА ВО СРБИЈА!!!

Почитувани, Ви објавуваме Повик за 2 учесници на возраст помеѓу 17- 25 години на младинска размена на Еразмус + Програмата со наслов “When We Play We Do Not Hate! Combating Hate Speech Through Sport” која ќе се одржи во периодот од 22-ри Септември до 1-ви Октомври 2017 во Рудник, Србија! Доколку сте […]

Младинска Размена “Back to nature”

“Back to nature” е младинска размена, организирана од невладината организација„Hang-Kép Egyesület“ од Дебрецен, Унгарија која се оддржа во периодот од  18.08.2017 – 27.08.2017 во Хортобаги- Унгарија. „Волонтерски центар Скопје“ учевствуваше во размената со свој тим, кој беше составен од 5 учесници и еден тим лидер. Во размената учествуваа […]

Training course in Germany

Me and Lela Bozinovska, we are glad that from 9th to 15th August, we had an opportunity to be selected as participants for the Training Course in Wuppertal, Germany. The main topic of the project was “Respond to your NEET”. At the beginning of the course, we were […]

Тренинг курс во Германија

Пресреќни сме што од 9 до 15 август заедно со Лела Божиновска,имавме прилика да бидеме селекитирани учесници на Тренинг Курс во Вупертал, Германија на тема “ Respond to your NEET”. Уште на почетокот на курсот бевме запознаени со поимот NEET –  Not in Education, Employment, or Training, односно […]

Portrait of Stoyan Christowe

          The Struggle for Equality and Human Rights for Everyone Stoyan Christowe is one of the top 5 American writers that were writing on English although English was not their mother tongue. When the president Franklin Delano Roosevelt died, on his desk was the book from this writer – […]

Портрет на Стојан Христов – писателот Борбата за еднаквост и човекови права за сите

                Стојан Христов е еден од првите 5 американски писатели кои пишувале на англиски иако овој јазик не им бил мајчин. Кога претседателот Френклин Делано Рузвелт умрел на масата била книгата од овој автор- „Ова е мојата земја“.             Стојан Христов се родил на 15ти Август 1897 во […]

ИТНО!!! Последен Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Португалија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Рио Мајор, Португалија со времетраење од 12 месеци (01.10.2017 – 30.09.2018). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектите во Португалија, […]