Vino Skop 2016

In 2007, the citizens of Skopje had the opportunity to attend the International Wine Festival “VinoSkop”for the first time. The event was held on the quay ”13 November” where 20 Macedonian wineries were presented. During the festival, three inernational and two local judges degustated different types of wines […]

Advertisements

JOB SHADOWING во Нови Сад

Благодарение на нашите партнери Ритам Здравља од Србија, а во соработка со Инжињери заштите животне средине Волонтерскиот Центар Скопје учествува на третата фаза од проектот „Семињата на одржлив развој“ што претставува 10 активни дена на Job shadowing во Нови Сад, Србија, во периодот помеѓу 15-25-ти Октомври 2016 година. […]

Advertisements

JOB SHADOWING IN NOVI SAD, SERBIA

Thanks to our partners Ritam Zdravlja from Serbia and in cooperation with the Inzinjeri zastite zivotne sredine, the Volunteers Centre Skopje participates on the third phase of the project “Seeds for sustainable development” that is 10 active days of Job shadowing in Novi Sad, Serbia, in the period […]

Advertisements

Вино-Скоп

Во 2007 година, граѓаните на град Скопје, за прв пат имаа можност да го проследат Меѓународниот вински фестивал „ Вино-Скоп “. Настанот се одржа на кејот „13 Ноември”, а на манифестацијата се претставија 20 македонски винарии. Во текот на фестивалот, пак, се одржа професионална дегустација, на која вината […]

Advertisements

Training Course “Step into EVS: Developing Competencies of Organizations to Host, Send and Coordinate EVS”

The Training Course “Step into EVS: Developing Competencies of Organizations to Host, Send and Coordinate EVS” is taking place in Struga, Republic of Macedonia, from 3rd-12th October 2016, organized with the support of the Erasmus + program and CIMO, hosted by Volunteers Centre Skopje from Macedonia and Maahanmuuttajien […]

Advertisements

Тренинг курс ,Вклучување во ЕВС: Развивање на капацитети на организациите за примање, координирање и испраќање на ЕВС”

Обуката ,,Вклучување во ЕВС: Развивање на капацитети на организациите за примање, координирање и испраќање на ЕВС” Advertisements

Advertisements

Чекор до создавањето на македонсата киноматографија: Интервју со Теона Стругар Митевска

  Се вели дека во Европа е многу полесно да се копродуцира филм отколку да се продуцира. Какво Вашето мислење во врска со ова? Кои се предностите или недостатоците на ваквото продуцирање? Европскиот систем на финансирање филмови се реализира преку копродукции. Во суштина, не е можно целосно да […]

Advertisements

Едукативен Центар „Да Научиме”

Топлите месеци Јули и Август се добри за македонското вино по кое е и нашата Македонија позната, но не се многу пријатни за оние кои не се љубители на жештини. Дали ви се случило едноставно да сакате да отидете некаде и да се вратите кога е посвежо? Па, […]

Advertisements

МЛАДИНСКА РАЗМЕНА Youth European Strategy – YES!

На почетокот на Септември 2016, учествувавме во Youth Exchange YES (Youth European Strategy) организирано од Balkan Youth Festival “The Balkan Youth”. Тоа беше размена на млади, 56 млади луѓе од Бугарија, Македонија, Грција, Италија, Турција, Романија и Шпанија. Проектот траеше од 05.09.2016 до 12.09.2016 во Сандански, Бугарија. Целта […]

Advertisements

Видувањата за еден младински проект

  Сите ја знаете љубопитноста и ентузијазмот кои ги чувствувате пред едно патување. Ако, пак, се работи за младинска размена, возбудувањето е уште поголемо, бидејќи очекуваме средба со млади, инспиративни луѓе, блиски до нас. Од различни земји, на едно место, во нова средина, во една поразлична култура. Така […]

Advertisements