Tag Archives: вода

UJI ËSHTË JASHTËTOKËSOR

Diçka me të cilën përballemi çdo ditë kur lajmë, pijmë, gatuajmë. 60% e trupit tonë përbëhet po nga e njejta. Mund të notosh në të e të ecësh mbi të. Avullohet në ajër dhe sërish kthehet në tokë si lëng. Mendojeni për një moment këtë- uji është me të vërtetë i çuditshëm. Mund ta gjesh […]

ВОДАТА Е ТУЃА

Нешто со кое се соочувате секојдневно при миење, пиење и готвење. Шеесет проценти од телото ви е составено од тоа. Можете да пливате во неа и да одите над неа. Во воздухот испарува, а на земјата се враќа како течност. Замислете се за момент – водата е навистина чудна. Ја има насекаде – и во […]